Eveniment

Vosganian: Salariile din Oltchim au crescut cu 50% fără nicio bază

Vosganian: Salariile din Oltchim au crescut cu 50% fără nicio bază

Autor: Adrian Cojocar

27.02.2013, 00:07 877

Ministrul economiei Varujan Vosganian a acuzat fosta conducere a combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea că a majorat salariile cu 50% în perioada 2009 - 2012 deşi combinatul a raportat pierderi masive în această perioadă, de 1,1 miliarde de lei (273 mil. euro), iar afacerile s-au înjumătăţit.

"Starea tehnică a Oltchim este bună. Este supărător că o companie care are piaţă, are instalaţii bune a ajuns într-o asemenea situaţie", a declarat Vosganian. El a dat ca exemplu patru firme conduse de membrii de familie ai lui Constantin Roibu, fostul director general al combinatului şi care au încheiat contracte "imorale" cu Oltchim atât din postura de furnizor, cât şi de client.

"Nu sunt nici imorale, nici ilegale. Dacă nu a fost acţionar al firmei respective, nu este o ilegalitate şi nu este conflict de interese decât dacă ar fi fost acţionar majoritar în firmă. Dacă nu majoram salariile, vă daţi seama ce presiuni sociale ar fi fost?", spune Roibu.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO