Eveniment

Vot cu probleme:Alegători duşi la secţie de partid, la Vaslui.Preşedinte de secţie cu COVID, la Alba

Vot cu probleme:Alegători duşi la secţie de partid, la...

Autor: Laura Buciu

06.12.2020, 18:47 50

Într-o localitate din Vaslui reprezentanţii unui partid politic au transportat alegători la secţia de votare, iar în Buzău, o persoană care a votat într-o secţie a încercat să voteze din nou, la altă secţie. În Alba, preşedintele unei secţii a fost depistat cu COVID-19.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, au fost mai multe incidente la vot duminică seara.

Astfel, într-o localitate din Vaslui, poliţiştii fac cercetări după ce au fost sesizaţi prin 112 că reprezentanţii unui partid politic transportă alegători la secţia de votare.

Şi poliţiştii din Buzău fac cercetări cu privire la un bărbat care, după ce a votat la o secţie din municipiul Buzău, a încercat să voteze încă o dată la o altă secţie.

De asemenea, poliţiştii din Drobeta Turnu-Severin au fost sesizaţi de vicepreşedintele unei secţii de votare, cu privire la faptul că, un cetăţean ar avea asupra sa mai multe buletine de vot. În urma verificărilor, asupra alegătorului au fost găsite 3 buletine de vot, care au fost înmânate din greşeală de un membru al secţiei de votare. Drept urmare, unul dintre buletinele de vot a fost anulat de comisie.

Un alt incident a avut loc la o secţie de votare din Alba, unde s-a dispus înlocuirea preşedintelui biroului electoral după ce acesta a primit rezultat pozitiv la testul de COVID—19.

„Pentru protejarea alegătorilor şi a celorlalţi participanţi la procesul electoral, s-a procedat la dezinfectarea secţiei de votare. Procesul de vot nu a fost afectat”, spune Dajbog.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO