Eveniment

Vreme neobişnuit de caldă în toată Europa la sfârşitul săptămânii, cu temperaturi de vară. Cum va fi vremea în România în week-end

Vreme neobişnuit de caldă în toată Europa la...

Autor: Răzvan Botea

10.10.2018, 18:31 309

Teritoriul Europei va fi lovit de un val de aer cald, care va aduce temperaturi de vară, de până la 30 de grade Celsius. Temperaturile înregistrate la finalul acestei săptămâni vor fi cu 7-10 grade Celsius mai ridicate decât cele obişnuite pentru această perioadă a anului, potrivit site-ului severe-weather.eu.

Este de aşteptat ca temperaturile în zona de centru a Europei să atingă 25 de grade Celsius, în timp ce în anumite zone din Franţa acestea se vor apropia de 30 de grade Celsius, iar în Spania temperaturile vor depăşi pe alocuri pragul de 30 de grade Celsius.

Vremea în România în week-end.

În Bucureşti maxima termică va atinge 22 de grade Celsius, în timp ce minima va atinge 10 grade Celsius. Vântul va sufla slab, iar cerul va fi mai mult senin, potrivit ANM.

În Transilvania cerul va fi în cea mai mare parte senin, iar temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 24 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi între -3 şi 9 grade Celsius.

În Oltenia maximele termice vor fi situate între 14 şi 24 de grade Celsius, minimele între 4 şi 10 grade Celsius, iar cerul va fi mai mult senin.

În zona Moldovei cerul va fi mai mult senin, cu temperaturi maxime situate între 17 şi 22 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi între 3 şi 9 grade Celsius.

În zona Dobrogei va fi ceva mai frig decât în restul ţării, cu maxime termice care se vor situa între 17 şi 21 de grade Celsiu, iar minimele vor fi în intervalul 8-13 grade Celsius. Cerul va fi variabil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO