Eveniment

Vremea foarte rece, ploaia şi vântul au dat peste cap jumătate din ţară

Constanţa: Drumul European 60, în zona oraşului Ovidiu, a fost ieri parţial blocat în urma căderilor de pietre. Un număr de 14 localităţi din judeţul Constanţa rămăseseră ieri după-amiază fără energie electrică, iar opt dintre acestea au rămas fără apă potabilă, din cauza ploii şi a vântului puternic. Toate porturile navale şi fluviale din judeţul Constanţa au fost ieri după-amiază închise.

GALERIE FOTO

01.10.2013, 19:35 118

Meteorologii au anunţat că vremea rea va continua şi în următoarele zile, codul portocaliu de ploi şi vânt fiind prelungit până astăzi în judeţele Constanţa şi Tulcea. În Capitală şi restul judeţelor din jumătatea de sud a ţării meteorologii au îmbunătăţit pentru astăzi prognoza - doar cod galben. Capitala şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa s-au aflat de luni de la ora 21.00 până astăzi la ora 02.00 sub cod portocaliu de ploi.

  • În judeţele Constanţa şi Tulcea ploile vor fi încă abundente, cantităţi de apă urmând să mai ajungă, local, la 40-50 de litri pe metru pătrat, iar rafelele de vânt vor putea depăşi temporar peste 80-90 de kilometri pe oră.
  • Un număr de 14 localităţi din judeţul Constanţa rămăseseră ieri după-amiază fără energie electrică, iar opt dintre acestea au rămas fără apă potabilă, din cauza ploii şi a vân­tului puternic. Toate porturile navale şi fluviale din judeţul Constanţa erau ieri după-amiază închise.
  • În Bărăgan, vântul va mai prezenta şi astăzi intensificări, cu viteze de 50-70 de kilometri pe oră.
  • Ieri în Bucureşti vântul puternic şi ploaia în rafale (în Capitală a plouat aproape 48 de ore fără întrerupere) a dat peste cap traficul şi a produs pagube materiale. Pe mai multe artere importante traficul a fost restricţionat sau întrerupt din cauza copacilor doborâţi de vânt.
  • Trei persoane au fost rănite, 61 de autoturisme au fost avariate şi 125 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic ieri în Bucureşti, în zece ore fiind înregistrate 155 de incidente, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.
  • În judeţele de munte a nins ieri, iar poliţia a interzis circulaţia pe unul dintre cele mai importante drumuri din ţară - DN1- pentru auto­vehi­culele care nu sunt echipate de iarnă. Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Braşov Claudiu Tămârjan, mai multe echipaje de Poliţie Rutieră se află pe DN1 pentru a restricţiona accesul către judeţul Prahova pentru autovehiculele neechipate de iarnă. „Tot ce înseamnă trafic către Bucureşti va fi restricţionat, astfel că niciun autovehicul care nu este echipat corespunzător cu anvelope de iarnă nu va putea trece spre Bucureşti pentru că altfel riscă să rămână înzăpezite şi să blocheze şi accesul maşinilor de deszăpezire care urmează să intervină“, a declarat Tămârjan.
  • Traficul pe DN1 Braşov – Pre­deal a fost întrerupt ieri după-amiază pentru deszăpezire, dar a fost redeschis. Au mai fost închise temporar DN1 Braşov - Predeal, DN1A Săcele (judeţul Braşov) - limita cu judeţul Prahova, DN73 Bran (judeţul Braşov) - limita cu judeţul Argeş, DN73A Predeal - Râşnov şi DN2D Ojdula (judeţul Covasna) - limita cu judeţul Vrancea.
  • Circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal a fost pentru o parte a zilei de ieri închisă pentru eliberarea gabaritului căii ferate de copacii căzuţi între staţiile Dârste - Timişu de Sus, pe firul II şi Timişu de Sus - Predeal.

În Buzău a nins ieri şi mai multe localităţi au rămas fără electricitate, în vreme ce administraţia judeţului a admis că nu are un contract pentru deszăpezire cu companiile specia­lizate pentru iarna ce se apropie.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO