Eveniment

Vremea se menţine caldă în weekend. Ploi săptămâna viitoare şi temperaturi mai scăzute

Vremea se menţine caldă în weekend. Ploi săptămâna...

Autor: Andreea Smerea

23.03.2019, 09:24 202

Meteorologii anunţă o vreme în general frumoasă sâmbătă şi duminică în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi mai ridicate decât normalul acestei perioade, ce pot atinge 20 de grade Celsius. Luni şi marţi, temperaturile vor scădea, revenind la normalul pentru ultima decadă a lunii martie.

,,Sâmbătă, vreme în continuare general frumoasă, cu valori termice în cea mai mare parte a ţării mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 de grade, cerul va fi variabil, posibil să fie izolat condiţii de ploaie numai în cursul dimineţii, în partea de sud-est a ţării. Ziua frumoasă şi caldă, iar noaptea rece în nordul şi centrul ţării. Vor fi şi temperaturi minime, sub 0 grade Celsius, şi local se va semnala brumă", informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vremea se menţine frumoasă şi duminică, cu valori termice peste mediile climatologice. În Banat şi Oltenia, se vor înregistra 20 de grade Celsius. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în Moldova, intensificări care se vor semnala şi în cursul zilei de sâmbătă în estul şi sud-estul ţării.

Luni şi marţi, temperaturile vor scădea, atingând valori normale pentru această perioadă a anului.

,,Luni vremea va fi schimbătoare, înorările vor cuprinde treptat toată ţara. În cursul zilei o să plouă în vestul, centrul şi nordul ţării, iar noaptea şi în restul regiunilor. Temperaturile vor fi ridicate în regiunile sudice, maxime în jur de 21 de grade, iar noaptea va fi destul de cald în toată ţara, cu temperaturi minime între 0 şi 8 grade", mai menţionează ANM.

Marţi, scad temperaturile în toate regiunile. Conform informării date de ANM, se revine la temperaturile normale pentru ultima decadă a lunii martie, temperaturi maxime între 7-15 grade Celsius. De asemenea, se vor înregistra precipitaţii slabe în sud-estul ţării şi în zona de munte, în rest se va menţine un cer noros şi foarte puţine precipitaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO