Eveniment

Vremea se răceşte în toată ţara. Cod galben de ploi în 11 judeţe

Vremea se răceşte în toată ţara. Cod galben de ploi...

Autor: Livia Ispas

22.09.2014, 11:02 962

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureş, Bihor, Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ, fiind valabilă de luni, ora 11.00, până marţi, la ora 09.00.

"În cursul zilei de luni, 22 septembrie şi în noaptea de luni spre marţi, în sudul Banatului, zona Carpaţilor Occidentali, Maramureş şi nordul Moldovei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp", se arată în avertizarea transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

De asemenea, de marţi dimineaţă până miercuri dimineaţă, ploile se vor extinde în toată ţara, iar temperatura aerului va scădea accentuat în toate regiunile.

Ptrivit informării transmise de ANM, marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri va ploua pe arii extinse în sud-estul ţării şi în zona montană. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 - 40 de litri pe metru pătrat.

Vântul se va intensifica mai ales în regiunile extracarpatice şi la munte, unde vor fi rafale de 60-70 de kilometri pe oră, iar temperatura aerului va scădea accentuat în toate regiunile. În zona montană înaltă, izolat şi trecător, precipitaţiile vor fi mixte, se mai arată în informarea ANM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO