Eveniment

VW ar putea vinde marca Ducati

VW ar putea vinde marca Ducati

Autor: Catalina Apostoiu

28.04.2017, 00:00 729

Producătorul auto german şi-ar putea vinde marca de motociclete italiană Ducati ca parte a unei revizuiri a activelor începută anul trecut pentru determinarea opţiunilor pentru operaţiunile non-core, au anunţat surse familiare cu situaţia, potrivit Bloomberg.

Divizia Audi a VW, care deţine Ducati, a început să caute potenţiali ofertanţi cu aproximativ două luni în urmă, iar mai mulţi cumpărători strategici s-au arătat interesaţi, au declarat sursele citate.

Audi a a angajat Evercore Partners s-o consilieze cu privire la opţiuni, au adăugat acestea. Încă nu a fost luată nicio deciziei cu privire la o posibilă tranzacţie, iar VW s-ar putea decide să păstreze marca, potrivit surselor.

Vânzarea Ducati, pe care VW a achiziţionat-o în 2012, ar marca o deviaţie de la strategia de achiziţii a producătorului auto german urmată sub conducerea fostului CEO Martin Winterkorn şi a fostului preşedinte Ferdinand Piech. Succesorul lui Winterkorn, Matthias Mueller, a lansat o amplă restructurare strategică a producătorului, incluzând o analiză a activelor non-core.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO