Eveniment

VW investeşte 150 mil. euro într-un centru logistic în Slovacia şi deschide o fabrică în Polonia care, începând cu anul 2018, va produce 100.000 de camionete Volks­wagen Crafter pe an

Noua fabrică este situată în apropiere de Wrzesnia, în regiunea central-vestică a Poloniei

Noua fabrică este situată în apropiere de Wrzesnia, în regiunea central-vestică a Poloniei

Autor: Catalina Apostoiu

27.10.2016, 20:47 1272

Producătorul auto german Volkswagen va investi 150 milioane de euro în construcţia unui centru logistic în apropiere de fabrica sa din Bratislava, Slovacia, scrie Reuters.

Noul centru logistic va fi inaugurat în 2017, urmând să fie administrat de un partener extern, potrivit companiei.

Volkswagen exportă aproape toate autovehiculele pe care le produce în fabrica din Slovacia.

În această ţară sunt produse modelele VW Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, Seat Mii, Skoda Citigo. Anul viitor va fi lansată şi o linie de asamblare pentru Porsche Cayenne.

Slovacia, cel mai mare producător de autovehicule pe cap de locuitor, găzduieşte de asemenea fabrici ale Kia şi Peugeot Citroën, o nouă fabrică Jaguar Land Rover urmând să fie lansată în 2018. De asemenea, Volkswagen a anunţat la începutul săptămânii deschiderea oficială a unei fabrici în Polonia, potrivit thenews.pl. Noua fabrică este situată în apropiere de Wrzesnia, în regiunea central-vestică a Poloniei.

Începând cu anul 2018, fabrica va produce 100.000 de camionete Volks­wagen Crafter pe an.

Fabrica va avea aproximativ 3.000 de angajaţi, urmând să implice costuri totale de aproximativ 800 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO