Eveniment

Wall Street Journal: atac iminent al Iranului asupra Arabiei Saudite

Wall Street Journal: atac iminent al Iranului asupra Arabiei Saudite

Autor: Daniel Contescu

02.11.2022, 08:59 3856
Orientul Mijlociu este aproape să ia foc, iar „starea de alertă a armatei americane şi a altor ţări din Orientul Mijlociu este ridicată”.
 

Iranul ar fi gata să atace Arabia Saudită, a dezvăluit publicaţia americană Wall Street Journal, argumentând că surse de informaţii din Arabia Saudită le-au transmis omologilor din Statele Unite detalii despre un atac „iminent” al Teheranului.

Aceste informaţii, explică Wall Street Journal, au ridicat starea de alertă a armatei SUA, precum şi a altor ţări din Orientul Mijlociu.

Potrivit oficialilor saudiţi, Iranul este gata să lanseze atacuri şi asupra Erbilului, Irak, în încercarea de a distrage atenţia de la protestele interne care au zguduit ţara începând din septembrie.

Consiliul de Securitate Naţională de la Casa Albă s-a declarat îngrijorat de avertismentele primite şi este gata să răspundă militar, dacă Iranul va efectua vreun atac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO