Eveniment

Weekend „cu porţile închise“. Nicio cameră liberă pe litoral

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Cosmin Vaideanu

27.07.2015, 00:03 530

“Litoralul este plin, sută la sută grad de ocupare, iar pentru Mamaia nu mai sunt camere nici pentru luna august pentru cei care nu şi-au făcut rezervări deja. În Eforie şi Venus sunt mulţi turişti la sfârşitul săptămânii. Sudul creşte în ultima vreme, exact aşa cum spuneam acum doi-trei ani, pentru că Mamaia este la capacitate, nu mai putem vorbi de creşteri la Mamaia, şi atunci singura zonă unde putem avea creşteri per total sezon este sudul, evident. Mamaia se păstrează în continuare în top, nu avem niciun fel de probleme, iar Eforie ţine pasul datorită şi distanţei foarte mici în kilometri faţă de Mamaia”, a declarat Corina Martin pentru MEDIAFAX.

Ea a precizat că nu poate spune o cifră exactă a numărului de turişti aflaţi pe litoral, întrucât sunt şi persoane care se cazazează la ”particulari”.

“În Costineşti este un număr destul de mare de structuri de cazare care nu sunt autorizate şi e greu să avem un număr exact de turişti. În mod oficial acolo sunt 5-6.000 de locuri de cazare, dar cu siguranţă sunt mai mulţi turişti. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Vama Veche. (...) Conform Institutului Naţional de Statistică, litoralul are în jur de 120.000 de locuri de cazare, în mod sigur sunt peste 130.000 de persoane, că sunt şi copii. Neoficial putem vorbi de peste 150.000 de persoane, sunt şi turişti care se cazează la particulari, dar nu ştim câţi sunt exact, nu putem estima. Autoritatea publică centrală care se ocupă de turism nu are acest instrument , nu are acel soft de care s-a vorbit tot, prin care am putea afla câţi turişti sunt pe litoral”, a mai afirmat Martin.

Ea a explicat că estimarea poate fi făcută de către agenţiile de turism în momentul în care încearcă rezervarea unor camere, iar hotelurile spun că nu mai au locuri libere.

“Ne dăm seama că nu mai sunt locuri din felul în care merg rezervările. Agenţiile caută locuri, iar hotelurile spun că nu mai au. Acesta este felul în care putem face estimări”, a precizat Corina Martin.

Potrivit sursei citate, gradul de ocupare se va menţine la sută la sută pe litoral până la sfârşitul sezonului estival.

“Suntem sută la sută grad de ocupare, nu mai avem locuri şi de acum încolo aşa rămâne. Prognoza meteo arată bine, evenimentele încep, nu există motive să ne îndoim din acest moment de gradul de ocupare sau de numărul de turişti care ar veni la mare”, a mai afirmat Corina Martin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO