Eveniment

Weekend cu temperaturi de foc. Sunt anunţate 35 de grade Celsius în sud

Weekend cu temperaturi de foc. Sunt anunţate 35 de grade...

Autor: Petriana Condrut

27.07.2019, 08:46 553

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă temperaturi caniculare pentru acest weekend, acestea urmând să ajungă şi la 35 de garde Celsius.

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar pe arii restrânse în sud, va deveni canicularã. Disconfortul termic va creşte, astfel cã dupã-amiaza, local, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge sau va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi în regiunile vestice şi sudice.

Meterorologii anunţă că cerul va fi variabil şi mai ales dupã-amiaza şi seara vor fi înnorãri temporare, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului local în zonele montane, pe arii restrânse în vest şi cu totul izolat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 34 de grade, izolat mai ridicate, în jurul a 35 de grade, în Câmpia Românã.

În Capitală, vremea se va încãlzi, vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximã va fi în jur de 34 de grade.

La malul mării, în a doua parte a zilei sunt prognozate ploi scurte, cu descărcări electrice şi vânt cu intensificări. Temperatura maximă nu va depăşi 28 de grade Celsius.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO