Eveniment

Weekend cu vreme răcoroasă. În Capitală, vreme frumoasă şi condiţii minime de ploaie

Weekend cu vreme răcoroasă. În Capitală, vreme...

Autor: Florin Zafiu

29.09.2018, 07:25 89

Sâmbătă, în cea mai mare parte a ţării sunt anunţate temperaturi scăzute şi intensificări ale vântului, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). În zona de nord a teritoriului, sunt condiţii de ploaie, iar în partea de sud sunt aşteptate intensificări ale vântului.

"O vreme schimbătoare am spus noi la final de săptămână, vor fi înorări în jumătatea de nord, ploi în Maramureş,Transilvania şi Moldova, la munte, aici vom ave parte de o scădere de temperatură cam cu 5-7 grade faţă de vineri în medie, practic o vreme răcoroasă acolo. În partea de Sud încă rămân temperaturi bune, apropiate de normal, în vestul Olteniei se vor înregistra şi 25 de grade Celsius. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor. Viteze mai mari se vor înregistra în Moldova iar în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Bărăgan şi Dobrogea", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadru ANM.

Pe parcursul zilei de duminică, temperaturile vor scădea şi în partea de sud a României, iar luni ploile şi intensificările vântului îşi vor face simţită prezenţa în partea de sud-est a ţării şi pe litoral. Faţă de zilele trecute, meteorologii anunţă că minimele nu vor mai coborî sub pragul îngheţului, iar ninsorile pot apărea doar în zonele montane înalte.

"Duminică, de data aceasta, vo fi nori în jumătatea de sud, se va răcori şi aici, maximele nu vor mai depăşi 20 de grade, în rest în jumătatea de nord va ieşi soarele, iar temperaturile vor mai creşte puţin faţă de sâmbătă, maximele între 14 şi 18 grade Celsius. Vântul va sufla în continuare în partea de sud şi sud-est a teritoriului. Luni înnorările se vor muta în sud-est, îşi vor face apariţia şi ploile, în special în Bărăgan, Dobrogea şi sudul Moldovei şi un vânt mai intens pe litoral şi în Delta Dunării unde ar putea să depăşească 55 km/h. Nopţile în general în aceste zile vor fi mai calde, undeva între 2 şi 12 grade, nu mai vorbim de temperaturi negative, de brumă, temperaturi normale perioadei. La munte cu totul izolat şi trecător sâmbătă noapte va fulgui pe crestele munţilor", a precizat meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

În Bucureşti, pe parcursul weekendului, vremea va fi predominant frumoasă, cu temperaturi ce vor depăşi 20 de grade Celsius, iar în prima zi a săptămânii viitoare vor fi condiţii de ploaie slabă.

"Sâmbătă în Capitală vremea în general însorită, maxima de 22-23 de grade Celsius, duminică îşi vor face apariţia norii, dar şansele de ploaie sunt minime, va sufla vântul şi o maximă de 18-19 grade. Luni vor fi condiţii de ploaie şi o maximă de 18-19 grade. O vreme schimbătoare" , a anunţat pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog ANM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO