Eveniment

Weekend de 25 mil. euro pe meciul lui Bute, concertul lui Bon Jovi şi litoral

Weekend de 25 mil. euro pe meciul lui Bute, concertul lui Bon Jovi şi litoral

Weekend de 25 mil. euro pe meciul lui Bute, concertul lui Bon Jovi şi litoral

Autor: Mirabela Tiron

11.07.2011, 00:01 246

Românii au scos din buzunar aproape 25 de milioane de euro înweekend pe meciul boxerului Lucian Bute, concertul susţinut detrupa americană a lui Jon Bon Jovi şi deplasările la mare sau lamunte în cele mai călduroase zile din această vară, potrivitestimărilor ZF.

Aproape 10.000 de români au cumpărat bilete la meciul de boxsusţinut de Lucian Bute în gala Campion pentru România, preţul unuibilet variind între 70 de lei (17 euro) şi 600 de lei (143euro).

La o zi după gala de box organizată în cadrul complexuluiRomexpo, unde Bute l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO,a urmat concertul lui Jon Bon Jovi, susţinut ieri în PiaţaConstituţiei din Capitală. La show-ul anului, aşa cum a fost numitconcertul formaţiei rock, erau aşteptaţi 55.000 de români. Cel maiieftin bilet s-a vândut cu 138 de lei (33 de euro), iar cel maiscump bilet, la categoria VIP, a costat 600 de lei (142 deeuro).

Pe biletele la concertul lui Jon Bon Jovi şi pe consumaţie,fanii artistului ar fi putut lăsa în total aproape 4,3 milioane deeuro pe bilete şi consumaţia de băuturi răcoritoare dacă se ia încalcul un preţ mediu de 73 de euro şi o consumaţie medie de aproape5 euro de persoană.

Primul weekend de caniculă din vara aceasta şi cel în careromânii au cheltuit cel mai mult a trimis şi în staţiunile de pelitoralul românesc aproape 70.000 de români, potrivit oficialilordin turism.

În aceste zile, parte a vârfului de sezon de vară, cazarea pedouă nopţi la un hotel de trei stele costă în jur de 150 de euro.Dacă se mai adaugă cheltuielile cu mâncarea şi di­vertis­mentul,preţul creşte în medie cu încă 70 de euro de persoană. Românii carenu şi-au permis un sejur scurt în staţiunile de la ma­re au ales sămeargă la ştranduri sau piscine. Şi în staţiunile de la muntepensiu­nile au fost ocupate de români. Răcoarea de la munte a adusaproape 15.000 de persoane în unităţile de cazare şi restaurantelede la munte. Costul pentru două nopţi de cazare la o pensiune detrei margarete în Sinaia se ridică la aproape 50 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO