Eveniment

Wizz Air ajunge la 93 de rute operate din România şi îşi întăreşte poziţia de lider pe segmentul low-cost

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Mediafax

05.06.2015, 00:00 979

Compania aeriană low-cost Wizz Air va lansa începând din luna decembrie o nouă rută din Cluj-Napoca spre Dubai, care va fi operată de două ori pe săptămână, biletele fiind puse în vânzare de ieri de la preţul de 269 de lei.

Cu acest nou serviciu, Wizz Air oferă în total 93 de rute către 42 de destinaţii din 15 ţări, de pe opt aeroporturi din România, asigurând două rute care conectează în prezent România de Emiratele Arabe Unite, de la Bucureşti şi de la Cluj-Napoca.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi operează o flotă de 59 de aeronave Airbus A320 de la 22 de baze, pe 380 de rute care asigură legătura între 112 destinaţii din 38 de ţări.

În perioada martie-decembrie 2014, compania a raportat o creştere de 22% a veniturilor, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 992 milioane de euro, în timp ce profitul operaţional a crescut cu 38%, la 305 mil. euro.

Wizz Air a anunţat ieri că din 19 decembrie va opera două zboruri pe săptămână, marţea şi sâmbăta, din Cluj-Napoca către Dubai World Central Airport. Wizz Air a fost prima companie aeriană europeană low-cost ce a operat în Dubai şi primul client al aeroportului Dubai World Central, în 2013.

Purtătorul de cuvânt al Wizz Air, Daniel de Carvalho, a menţionat că operatorul îşi întăreşte poziţia de lider de piaţă a companiei în România şi consolidează oferta de destinaţii de vacanţă populare pentru clienţii din Transilvania.

„Decizia de a creşte oferta de servicii către Dubai din România vine ca urmare a rezultatelor bune de care ne-am bucurat cu ruta Bucureşti-Dubai“, a spus Carvalho.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO