Eveniment

Wizz Air anunţă curse Suceava-Londra cu patru frecvenţe pe săptămână

Wizz Air anunţă curse Suceava-Londra cu patru...

Autor: Firuta Flutur, Tibi Bujdei

06.04.2016, 11:44 1105

Directorul de comunicare al Wizz Air, Doug Oliver, a declarat, într-o conferinţă de presă, că din luna august compania va opera curse spre aeroportul Luton din Londra cu patru frecvenţe pe săptămână.

El a spus că această companie a ajuns la 20 de milioane de pasageri şi operează cu avioane Airbus A320, dar urmează să opereze şi cu A321 din luna mai.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat că aeroportul sucevean poate deservi orice aeronavă a companiei Wizz Air.

”Cu modestie vă spun că putem deservi aceste aeronave. Avem dotări pe măsură”, a spus Măriuţa.

El a adăugat că pe aeroport se pot procesa 200-250 de pasageri pe oră şi că autorităţile judeţene îşi îndreaptă atenţia acum spre dezvoltarea terminalului
al doilea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus la rândul său că discuţiile cu Wizz Air se poartă de un an, iar acum începe colaborarea cu acest operator aerian pe cursa Suceava-Londra.

”E un lucru mai puţin obişnuit ca o companie să deschidă o nouă rută cu patru zboruri pe săptămână”, a declarat Nechifor.

El a adăugat că îşi doreşte ca pasagerii care vor călători dinspre Londra spre Suceava să fie şi turişti care să viziteze zona.

Nechifor a mai spus că autorităţile judeţene au în vedere şi zboruri directe spre Barcelona în Spania, Torino, Milano sau Roma în Italia, dar şi Bruxelles în Belgia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO