Eveniment

Wood, cea mai mare firmă de brokeraj din Europa Centrală şi de Est: economia României va creşte cu 6,5% în 2022, cea mai mare creştere din regiune. România este bine poziţionată, pentru că dependenţa de gazul rusesc este mai mică decât în alte ţări

România este bine poziţionată, pentru că dependenţa de gazul rusesc este mai mică decât în alte ţări.

România este bine poziţionată, pentru că dependenţa de gazul rusesc este mai mică decât în alte ţări.

Autor: Răzvan Botea

19.08.2022, 09:00 291

Economia României a crescut mult peste aşteptările analiştilor în al doilea trimestru din 2022, iar prognozele pentru tot anul încep să urce.

O analiză a Wood and  Company, cea mai mare firmă de brokeraj din Europa Centrală şi de Est, arată că economia României va creşte cu 6,5% în 2022, după performanţa neaşteptat de bună din trimestrul al II-lea din 2022.

„Ne-am îmbunătăţit prognoza de creştere a PIB-ului pentru 2022 la 6,5% şi menţinem creşterea de anul viitor neschimbată, la 2,4%. Acest lucru plasează creşterea PIB-ului României în vârful universului Wood (mai multe economii emergente, printre care Ungaria, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria - n. red.) în acest an“, notează analiştii Wood.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO