• Leu / EUR4.8909
  • Leu / GBP5.7696
  • Leu / USD4.7450
Eveniment

World Vision România avertizează asupra pericolelor din mediul online la care sunt expuşi copiii: Pandemia şi şcoala exclusiv în online au dus la o izolare a elevilor

World Vision România avertizează asupra pericolelor din mediul online la care sunt expuşi copiii: Pandemia şi şcoala exclusiv în online au dus la o izolare a elevilor

Autor: Ramona Cornea

06.01.2021, 13:48 81

​Fundaţia World Vision România afirmă că elevii sunt expuşi la pericole multiple în mediul în această perioadă. Pandemia şi şcoala exclusiv în online au dus la o izolare a elevilor, care nu au mai comunicat la fel de mult cu profesorii, colegii şi nici cu părinţii. Pe fondul acestui sentiment de singurătate resimţit de copii, aceştia sunt mult mai vulnerabili la pericolele şi modele negative din mediul online, spun reprezentanţii World Vision România.

„Ne aflăm pe o pantă periculoasă. Generaţiile care se află în pragul maturizării şi de care depinde viitorul ţării trebuie să beneficieze de educaţie împotriva ştirilor false, de educaţie civică şi juridică, de educaţie cu privire la siguranţa pe internet şi bullying, inclusiv manifestările sale online. Tranziţia forţată către o şcoală digitală înseamnă, printre altele, că trebuie să acceptăm că trăim într-o nouă realitate, la care este nevoie să ne adaptăm. Altfel, primele victime vor fi cei mai vulnerabili dintre noi: copiii fără posibilităţi materiale şi lipsiţi de apărare”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România

World Vision România consideră că, în plus faţă de reforma sistemului public de educaţie, avem nevoie de soluţii de educaţie nonformală pentru a combate astfel de fenomene, precum şi de dezvoltarea de competente digitale şi safe internet pentru copii, încă din învăţământul preşcolar.

Copiii din mediul rural ori din alte categorii vulnerabile, fără posibilităţi materiale, sunt astfel victimele perfecte ale manipulatorilor media.

”Pentru ei, singura şansă la un viitor este educaţia, un sistem modern de învăţământ, care să le ofere tuturor copiilor şanse egale, indiferent de mediul de provenienţă şi starea materială a familiei”, scriu reprezentanţiii World Vision România.

Potrivit celor mai recente statistici realizate de World Vision România în timpul pandemiei de COVID-19, peste 20% dintre copiii care trăiesc în mediul rural afirmă că sunt doar uneori sau nu sunt niciodată fericiţi, iar o pondere de 7% afirmă că au o viaţă rea.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470