Eveniment

Zece companii fac 650 mil. lei pe piaţa serviciilor de dializă. Decontările Casei pentru servicii de dializă s-au dublat în ultimii zece ani şi au ajuns aproape de 1 mld. lei

Zece companii fac 650 mil. lei pe piaţa serviciilor de...

Autor: Mirabela Tiron

17.10.2017, 00:07 550

Cele mai mari zece companii furnizoare de servicii de dializă au rulat anul trecut afaceri totale de 642 de milioane de lei, adică 65% din piaţă, şi au avut un profit total de 37,7 milioane de lei, arată o analiză ZF, pe baza datelor de la Registrul Comerţului. În aceste companii lucrau anul trecut 2.623 de angajaţi.

În România erau înregistraţi anul trecut 13.000 de bolnavi cu insuficienţă renală cronică aflaţi sub tratament cu hemodializă şi dializă peritoneală, faţă de 11.800 cu un an în urmă, în Programul Naţional de Supleare a Funcţiei Renale. Dializa este un proces de curăţare a sângelui pentru persoanele care suferă de insuficienţă renală.

Serviciile de dializă sunt decontate integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care are în acest an alocate fonduri de aproape un miliard de lei pentru dializă.

Doar anul trecut, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a decontat 913 milioane de lei,  iar pentru acest an a alocat fonduri de 976 de milioane de lei, arată datele de la CNAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO