• Leu / EUR4.7284
  • Leu / GBP5.1609
  • Leu / USD4.2575
Eveniment

Zece trenuri au rămas blocate în gările dintre Ploieşti şi Predeal, din cauza unor copaci căzuţi

Zece trenuri au rămas blocate în gările dintre Ploieşti şi Predeal, din cauza unor copaci căzuţi

Autor: Laura Mitran - Mediafax, Daciana Ilie

26 ian 2014 179

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Adrian Vlaicu, circulaţia feroviară spre şi dinspre Valea Prahovei a fost blocată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce mai mulţi copaci au căzut de pe un versant pe calea ferată în zona ”Valea Largă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iniţial, începând cu ora 22.00, a fost închis firul 1 al căii ferate, ulterior copacii căzând pe linia ferată şi blocând şi al doilea fir.

Potrivit reprezentantului CFR, în total zece trenuri de persoane au rămas blocate în staţii între Ploieşti şi Predeal. Şapte dintre garniturile feroviare, respectiv patru trenuri interregio şi trei trenuri regio, au fost oprite în gări pe Valea Prahovei, alte trei garnituri fiind oprite între Ploieşti şi Comarnic.

”Am încercat să facem în aşa fel încât trenurile să fie oprite în staţii, să putem lua legătura cu călătorii în caz de urgenţă. Li s-a explicat pasagerilor despre ce este vorba, dar nu am putut preciza când anume vor fi reparate avariile” a spus Adrian Vlaicu.

Acesta a precizat că echipele de intervenţie au lucrat toată noaptea pentru îndepărtarea copacilor căzuţi, iar la ora transmiterii acestei ştiri circulaţia în zona ”Valea Largă” a fost reluată pe un fir, lucrându-se în continuare pentru deblocarea firului al doilea.

Trenurile rămase blocate sunt tractate în zonă cu locomotive Diesel, urmând ca ulterior să fie trase de locomotivele electrice cu care au pornit la drum. Adrian Vlaicu nu a putut preciza câte trenuri staţionează încă la ora transmiterii acestei ştiri, spunând că garniturile feroviare sunt tractate alternativ, pe ambele sensuri şi că situaţia din teren se schimbă de un minut la altul.

Acesta a precizat că unele trenuri vor înregistra ”întârzieri semnificative”.

Potrivit reprezentanţilor CFR, au fost anulate opt la sută din numărul de trenuri care circulă într-o zi normală, însă nu se poate preciza numărul acestora, fiind în permanenţă trenuri anulate şi repuse în circulaţie. Întârzierile sunt semnificative, dar se asigură circulaţie pe toate liniile, mai puţin pe sectorul Ploieşti - Urziceni, închis de sâmbătă, a mai spus Vlaicu.

Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7284
Diferență: 0,0212
Ieri: 4.7274
Azi: 4.2575
Diferență: -0,1899
Ieri: 4.2656
Azi: 5.1609
Diferență: -0,4264
Ieri: 5.1830
Azi: 4.3494
Diferență: -0,0276
Ieri: 4.3506