Eveniment

Zeci de baruri şi cluburi din Cluj, amendate cu peste 125.000 lei de ISU şi Protecţia Consumatorului

Zeci de baruri şi cluburi din Cluj, amendate cu peste...

Autor: Vasile Măgrădean, Adina Oşan

09.11.2015, 17:13 421

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Cluj transmis, luni, în opt situaţii reprezentanţii localurilor verificate trebuie să se prezinte, în zilele următoare, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj pentru finalizarea controalelor.

“ISU Cluj a organizat, în perioada 7 - 9 noiembrie, un control la 26 de obiective - cluburi, baruri, cafenele, restaurante din municipiul Cluj-Napoca, fiind date 13 amenzi cu o valoare totală de 75.500 lei. Principalele deficienţe constatate au fost cele privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, existenţa şi funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, în opt situaţii reprezentanţii localurilor verificate trebuie să se prezinte, în zilele următoare, la ISU Cluj pentru finalizarea controalelor”, se arată în documentul citat.

Reprezentanţii Prefecturii Cluj au subliniat că şi inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care au verificat 45 baruri, cluburi, discoteci şi cafenele din municipiu, au dat amenzi în valoare de 50.600 de lei.

”Au existat şi 18 decizii de suspendare de activitate în rândul agenţilor economici verificaţi - lipsă extinctoare, lipsă ventilaţie sau ventilaţie necorespunzătoare, lipsă delimitare spaţiu fumători / nefumători, lipsă autorizaţie”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Cluj.

În paralel cu aceste acţiuni, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj efectuează controale la firmele care comercializează materiale pirotehnice pentru a evita eventuale incidente, dată fiind apropierea sărbătorilor de iarnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO