Eveniment

Zeci de mii de oameni la NEVERSEA. Armin van Buuren: Mă simt ca acasă, aş veni şi gratis

Zeci de mii de oameni la NEVERSEA. Armin van Buuren: Mă...

Autor: Cătălin Legănel, Mediafax

08.07.2018, 16:04 604

Zeci de mii de oameni petrec seară de seară la concertele de pe scenele amplasate pe plaja din Constanţa, unde are loc Festivalul NEVERSEA. Armin Van Buuren, unul dintre cei mai mari artişti ai genului, a spus că se simte ca acasă în România, unde ar veni şi gratis, de dragul fanilor. 

Încă din prima zi, la NEVERSEA au fost aproape 50.000 de spectatori la evenimentele care au avut loc pe plaja Modern din Constanţa. Momentul de maxim interes a fost deschiderea oficială a festivalului, marcată cu focuri de artificii, acrobaţii în baloane cu aer cald, iar pe scena principală au urcat Manuel Riva & Alexandra Stan, Alle Farben, Lucas&Steve, Alan Walker, Hardwell şi GTA. Pe celelalte scene au concertat alţi peste 30 de artişti printre care Raresh, Cezar, Satra B.E.N.Z, DOC, NGHTMRE, MODESTEP, Acid Pauli şi mulţi alţii.

Artiştii care au concertat în prima seară s-au arătat impresionaţi de numărul mare de fani, iar cel mai aşteptat artist din prima seară, Hardwell.

„Este pentru prima dată când vin la festivalul de aici, de la malul Mării Negre, însă vin în fiecare an la unul dintre festivalurile mele preferate, UNTOLD. România ştie să se distreze, iar publicul de aici este extraordinar”, a spus artistul, după ce a coborât de pe scenă.

Seara a doua a NEVERSEA a adus încă aproximativ 5.000 de fani din ţară şi din străinătate, numărul spectatorilor ajungând astfel la aproape 55.000. Cei mai aşteptaţi artişti din a doua seară au fost Aloe Blacc, cu un moment emoţionant oferit în memoria lui Avicii, dar şi Steve Angello, unul dintre cei trei membrii fondatori ai cunoscutei trupe Swedish House Mafia.

Înainte de finalul show-ului, Aloe Blacc a rostit câteva cuvinte despre legendarul Avicii, apoi a urmat melodia “Wake me up”, la care a lucrat alături de DJ-ul suedez.

„Am avut onoarea şi plăcerea să lucrez cu unul dintre cei mai mari producători de muzică dance pe care i-am întâlnit vreodată, cu care am intrat în studio şi cu care am lucrat la un cântec pe care să-l dăruim lumii. Împreună am dăruit ceva lumii. Astăzi, singura viaţă pe care vreau să o celebrăm este a producatorului cu care am compus următoarea piesa, Tim Bergling, cunoscut şi ca Avicii”, a spus Aloe Blacc la finalul show-ului din cea de-a doua seară de festival.

Steve Angello, care a urcat pentru prima dată pe scena festivalului NEVERSEA, s-a declarat, la final, impresionat de căldura şi energia fanilor din România.

„A fost incredibil! M-am simţit extraordinar pe scenă. Abia aştept să mă reîntorc şi sper să fiu primit cu aceeaşi căldură şi energie pozitivă cu care am fost primit în această seară. Ştiam că publicul din România ştie să se distreze dar în această seară mi-au depăşit toate aşteptările” , a declarat Steve Angello.

Şi în cea de-a doua seară au fost focuri de artificii, acompaniate de acrobaţi suspendaţi de baloane cu aer cald. Pe scena principală a festivalului au urcat în prima zi, Irina Rimes, Jonas Blue, Kungs. Red Foo, Aloe Blacc, Galantis, Steve Angello şi Aron Chupa, iar pe celelalte scene au concertat alţi peste 30 de artişti printre care Nina Kraviz, Mumdance, DJ Premier, Rusko, Pendulum, Rampue, Claptone şi mulţi alţii.

Debutul zilei cu numărul trei a fost făcut de pe scena principală de Alex Parker, urmat de trupa Carla’s Dream, The Him, John Newman, Tujamo, Sunnery James & Ryan Marciano, iar show-ul s-a încheiat duminică în zori cu un concert impresionant al celui mai mare artist al genului, Armin van Buuren.

Artistul a venit pentru prima dată pe litoralul românesc, la cea de-a doua ediţie a NEVERSEA, dar a fost prezent la fiecare ediţie a festivalului UNTOLD. În momentul în care a urcat pe scenă , Armin van Buuren a declarat că în România se simte ca acasă.

„Vin în România din 2003 şi într-adevăr am creat o legătură specială cu publicul de aici. Pot să spun că mă simt acasă când ajung în România şi de fiecare dată mă întorc cu mare, mare drag aici. Aş veni şi pe gratis doar să simt căldura publicului de aici”, a declarat Armin van Buuren.

El şi-a răsplătit fanii fluturând steagul României de mai multe ori pe parcursul spectacolului.

Aproape 60.000 de oameni l-au ascultat aproape cinci ore pe regele muzicii trance şi au prins răsăritul de soare pe muzica lui.

Un alt artist aşteptat în cea de-a treia seară a festivalului NEVERSEA a fost John Newman, care a făcut un show impresionant, iar în momentul în care artistul a coborât de pe scenă în mijlocul participanţilor, fanii au fost în delir.

„Oamenii sunt minunaţi în România. Revin de fiecare dată cu mare plăcere pentru că publicul aici are o energie aparte, pe care am simţit-o din prima clipă. Abia aştept să revin”, a spus artistul.

Un spectacol plin de energie şi culoare au avut şi cei doi DJ olandezi, Sunnery James & Ryan Marciano care au fost impresionaţi de public, dar şi de plaja NEVERSEA, comparând-o cu Miami Beach.

Duminică, NEVERSEA 2018 a ajuns în cea de-a patra zi de festival, noi nume mari de artişti urmând să urce pe scenele amenajate pe plajă, iar zeci de mii de spectatori sunt aşteptaţi să asiste de spectacolele pregătite.

În program, cele mai aşteptate „nume” sunt The Script, Axwell&Ingrosso, Subcarpaţi, Scooter, W&W, Jamie Jones, Eats Everything, Dan Andrei, Emi, Kozo, VincentIulian, Dub FX, Noisia DJ Set, Culese din Cartier, Grasu XXL, Begun, Black Coffe, Satori Live, Stavroz Live şi mulţi alţii, ziua urmând să fie „închisă” luni, la răsărit de soare, de Steve Aoki.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO