Eveniment

Zeci de misiuni Salvamont în prima zi a anului 2021

Zeci de misiuni Salvamont în prima zi a anului 2021

Autor: Petru Mazilu

02.01.2021, 11:01 49

Salvamontiştii din România au avut un început de an dificil. În prima zi a anului 2021 ei au avut 40 de misiuni de salvare în diferite zone ale ţării. 

1 ianuarie 2021 a fost o zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, aceştia fiind solicitaţi să intervina la un număr mare de evenimente montane. În 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 40 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipajelor de salvatori. Conform statisticii cele mai multe solicitări au fost în judeţul Hunedoara. 11 apeluri i-au vizat pe salvamontiştii de la Salvamont Lupeni.

Tot în prima zi a anului s-au înregistrat câte cinci apeluri pentru salvatorii din Gorj şi Sinaia, câte trei apeluri pentru Salvamont Sibiu, Muntele Mic şi Bihor în timp ce salvamontiştii din Braşov, Maramureş şi Cluj au primit, fiecare, două apeluri. Misiuni de salvare au mai avut pe 1 ianuarie cei de la Salvamont Suceava, Prahova-Formaţia Cheia, Argeş şi Mureş.

De asemenea, în prima zi a anului la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au mai primit 27 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO