Eveniment

Zeci de persoane cercetate pentru că au obţinut ilegal credite bancare de peste un milion de lei

Zeci de persoane cercetate pentru că au obţinut ilegal credite bancare de peste un milion de lei

Autor: Mediafax

20.05.2011, 12:53 991

Aproape 50 de persoane acuzate că în 2010 au obţinut ilegalcredite bancare în valoare de peste un milion de lei de la douăunităţi bancare din Braşov au fost arestate preventiv, în cadrulanchetei fiind derulate zece percheziţii domiciliare, informează,vineri, DIICOT.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor deCriminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşovcercetează 48 de persoane specializate în fraude bancare.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 20 mai - 28 octombrie2010, liderii grupului infracţional organizat - Constantin Lupu,Ştefan Cheţea, Viorel Săvulescu, Costică Onicel, ConstantinHanganu, Sorin Popa şi Luminiţa Urdea - împreună cu alţi membri aigrupării, au recrutat mai multe persoane, prin intermediul căroraau solicitat şi obţinut 38 de credite, în valoare totală de pesteun milion de lei de la două unităţi bancare din judeţul Braşov.

Creditele au fost obţinute după ce au fost obţinute documentefalse (adeverinţă de salariu, contract individual de muncă saucarte de muncă, fişă fiscală şi facturi de utilităţi), din care arezultat necorespunzător realităţii că debitorii sunt angajaţi lasocietăţi comerciale din Braşov. Citiţi mai mult desprescandalul creditelor obţinute ilegal pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO