Eveniment

Zeci de recipiente cu inscripţia unei substanţe foarte periculoase care atacă pielea, descoperite lângă o fabrică dezafectată. Zona a fost izolată imediat

Zeci de recipiente cu inscripţia unei substanţe foarte...

Autor: Raluca Lazaroi, Mediafax

04.06.2018, 21:40 154

Zeci de recipiente cu inscripţia „azotat de argint” au fost descoperite, luni seara, de autorităţile din Bistriţa-Năsăud lângă o fabrică dezafectată. Zona a fost izolată şi s-a cerut sprijinul specialiştilor în depistarea substanţelor toxice din Maramureş.

Un număr de 62 de recipiente care au între 150 de mililitri şi 3 litri, o parte dintre ele având inscripţia „azotat de argint”, au fost găsite, luni seara, în apropierea unei fabrici dezafectaate din Bistriţa-Năsăud. Inspectorii Gărzii de Mediu Bistriţa au cerut sprijinul poliţiştilor pentru identificarea celor care au abandonat recipientele, precum şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru ridicarea lor.

„Am găsit mai multe recipiente cu substanţe neidentificate, posibil periculoase, ca urmare a unei sesizări. Inspectorii Gărzii de Mediu au cerut sprijinul Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud pentru identificarea persoanelor care au abandonat aceste recipiente şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Deocamdată nu ştim cât de periculoase sunt substanţele care se află în recipiente însă orice substanţă chimică este periculoasă, în funcţie de concentraţie şi de cantitate. Recipientele vor fi ridicate şi duse la o societate de neutralizare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Gabriel Petraş.

Poliţiştii bistriţeni au început o anchetă pentru identificarea persoanelor care au abandonat substanţele.

“Echipele de control au descoperit 62 de recipiente cu volum între 150 ml şi 3 litri, dintre care 4 aveau inscripţia „azotat de argint”, restul fiind susbstanţe neidentificate, posibil periculoase. Astfel, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări sub aspectul sâvârşirii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Crina Sârb.

Pentru ridicarea flacoanelor a fost solicitată intervenţia pompierilor şi a echipajului Chimic, Bacteriologic, Radiologic şi Nuclear (CBRN) de la de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş pentru cercetarea zonei contaminate şi prelevarea de probe pentru identificarea substanţelor chimice.

Zona în care au fost găsite flacoanele a fost izolată, flacoanele urmând să fie trimise către o firmă specializată în neutralizarea substanţelor periculoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO