Eveniment

Noua Zeelandă a intrat oficial în cea mai gravă recesiune din istoria recentă a ţării, în ciuda faptului că a devenit un model în combaterea pandemiei. Până acum, autorităţile au raportat doar 25 de decese cauzate de COVID-19

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern

Autor: Eduard Ivanovici

20.09.2020, 09:00 977

Noua Zeelandă a intrat oficial în cea mai gravă recesiune din ultimii ani, în ciuda mult lăudatelor măsuri de combatere a numărului de infecţii de pe teritoriul ţării. Astfel, produsul intern brut (PIB) al ţării s-a redus cu 12,2% între aprilie şi iunie, notează BBC.

Este prima recesiune a Noii Zeelande de la ultima criza financiară şi cea mai mare din 1987, când a fost lansat actualul sistem de măsurare a economiei. Însă guvernul speră că măsurile impuse la nivel naţional vor rezulta într-o recuperare rapidă.

Pentru o perioadă scurtă de timp, naţiunea de 5 milioane de locuitori nu a raportat niciun caz cu coronavirus şi numără până acum doar 25 de decese cauzate de COVID-19.

Economia va fi una dintre principalele teme de discuţie în timpul alegerilor de luna viitoare, întârziate cu o lună după creşterea bruscă a numărului de cazuri din august.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO