Eveniment

Zelenski a vorbit cu Biden, după discuţia cu premierul Israelului, în cadrul acţiunilor diplomatice

Zelenski a vorbit cu Biden, după discuţia cu premierul...

Autor: Mihai Draghici

06.03.2022, 02:33 154

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, în cursul nopţii, că a avut o nouă conversaţie cu omologul său american, Joseph Biden, după ce, anterior, discutase cu premierul Israelului, Naftali Bennett, care intermediază negocieri cu Rusia.

"În cadrul dialogului constant, am avut o nouă conversaţie cu preşedintele Statelor Unite. Agenda convorbirii a inclus teme de securitate, susţinerea financiară pentru Ucraina şi continuarea sancţiunilor împotriva Rusiei", a declarat Volodimir Zelenski în cursul nopţii, prin Twitter.

Anterior, Zelenski a declarat că a discutat cu premierul Israelului, Naftali Bennett, după ce acesta s-a întâlnit la Moscova cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. "Premierul Israelului, Naftali Bennett, m-a sunat după întâlnirea sa cu Vladimir Putin. Continuăm dialogul", a transmis Zelenski.

După vizita în Rusia, Naftali Bennett s-a deplasat sâmbătă seară la Berlin, pentru a discuta cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, despre posibile soluţii politice la războiul din Ucraina.

Eforturile diplomatice ale lui Naftali Bennett sunt coordonate cu Statele Unite, Franţa şi Germania, a declarat un oficial guvernamental israelian citat de CNN. Guvernul israelian a transmis că premierul Naftali Bennett a discutat cu Vladimir Putin despre soluţionarea conflictului militar din Ucraina şi despre negocierile internaţionale pe tema programului nuclear iranian, potrivit cotidianului The Times of Israel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO