Eveniment

Zelenski, după ce Ucraina a câştigat Eurovision: Ne vom strădui să găzduim Eurovision în Mariupol

Zelenski, după ce Ucraina a câştigat Eurovision: Ne...

Autor: Laura Buciu

15.05.2022, 10:00 109

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis felicitări pentru victoria Kalush Orchestra, la ediţia din acest an a Eurovision şi a spus că ţara sa se va strădui pentru a găzdui „într-o zi” concursul european în Mariupol, când va fi liber, liniştit şi restaurat.

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision!”, a spus Volodimir Zelenski pe pagina sa de Facebook, după ce Ucraina a câştigat concursul Eurovision.

După ce Kalush Orchestra a câştigat concursul, Ucraina va găzdui concursul pentru a treia oară în istorie, „şi cred, nu pentru ultima oară”.

„Ne vom asigura că într-o zi participanţii şi oaspeţii Eurovision vor fi găzduiţi în Mariupolul ucrainean. Liber, liniştit, restaurat! Mulţumim pentru victorie Kalush Orchestra şi tuturor celor care ne-au votat!”, a mai spus preşedintele Ucrainei, care este sigur că ţara sa va câştiga războiul cu Rusia.

Ucraina, o ţară aflată în război, a câştigat Eurovision 2022, Orchestra Kalush obţinând 631 de puncte. Sam Ryder, care a interpretat melodia „Space Man”, reprezentând Regatul Unit, a câştigat votul juriului la ediţia concursului muzical Eurovision 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO