Eveniment

Zelenski: Războiul din Ucraina trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei. "Crimeea este ucraineană şi nu vom renunţa niciodată la ea"

Zelenski: Războiul din Ucraina trebuie să se încheie...

Autor: Cosmin Pirv

10.08.2022, 07:43 9121

Războiul din Ucraina a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu eliberarea acesteia, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a vorbit marţi la câteva ore după ce o serie de explozii au lovit baza militară Saky de lângă Novofedorivka, în vestul Crimeei.

Zelenski nu a menţionat exploziile, dar şi-a dedicat discursul peninsulei, spunând: „Crimeea este ucraineană şi nu vom renunţa niciodată la ea”.

„Nu vom uita că războiul rusesc împotriva Ucrainei a început cu ocuparea Crimeei. Acest război rusesc... a început cu Crimeea şi trebuie să se încheie cu Crimeea - cu eliberarea ei”, a mai spus marţi preşedintele Ucrainei.

Rusia a minimalizat exploziile, iar un consilier ucrainean de rang înalt a negat că Ucraina ar fi responsabilă.

Crimeea face parte oficial din Ucraina, dar a fost anexată de Rusia în 2014, după un referendum pe care comunitatea internaţională îl consideră ilegitim. Mulţi ucraineni consideră acest lucru ca fiind începutul războiului cu Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO