Eveniment

ZF a dezvăluit vineri că ministrul Comunicaţiilor l-a numit în board-ul Poştei Române pe Ionuţ Gogu, un asociat în business al soţiei sale. Reacţia ministerului: Gogu a demisionat de joi

ZF a dezvăluit vineri că ministrul Comunicaţiilor l-a numit în board-ul Poştei Române pe Ionuţ Gogu, un asociat în business al soţiei sale. Reacţia ministerului: Gogu a demisionat de joi

Autor: Adrian Dumitrache

03.06.2011, 12:51 1150

Ionuţ Gogu, membru în Consiliul de Administraţie al Poştei şiacţionar la o firmă controlată de către soţia ministruluiComunicaţiilor, Valerian Vreme (foto), a demisionat joi din funcţiadeţinută la compania de stat, potrivit MinisteruluiComunicaţiilor.

"Mandatul lui Ionuţ Gogu înConsiliul de administraţie al Poştei Române a fost de doar douăluni, iar pentru a elimina orice interpretare forţată, precizăm căretragerea sa are la bază motive strict personale. Prezenţaacestuia în Consiliul de Administraţie al Poştei Române a fostperfect legală, Gogu neavând nicio incompatibilitate, potrivittuturor legilor în vigoare", se arată într-un comunicat alMinisterului Comunicaţiilor.

Totuşi, articolul 2.531 al Codului Penal prevede căfaptafuncţionarului public care participă la luarea unei decizii princare s-a realizat un folos material pentru o persoană cu care s-aaflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sepedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Ministerul Comunicaţiilor deţine75% din acţiunile Poştei Române şi controlează şase din cele nouămandate ale Consiliului de Administraţie al operatorului poştalnaţional. Restul acţiunilor revin Fondului Proprietatea.

Ziarul Financiar a scris în ediţiade vineri că ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme (PDL), l-ainstalat pe Ionuţ Gogu, 31 de ani, partener de afaceri cu MioaraVreme - soţia demnitarului, într-o firmă care face afaceri custatul, în Consiliul de Administraţie al Poştei Române.

Gogu controlează 14,64% dinacţiunile UM-Soft, firmă care are afaceri cu mai multe instituţiipublice, printre care primării din judeţul Bacău, Casa de pensiisau Regia Naţională a Pădurilor.

Vreme i-a cedat soţiei întregulpachet de acţiuni pe care îl deţinea la UM-Soft, potrivit uneidecizii a acţionarilor societăţii, publicată în luna mai înMonitorul Oficial.

După această operaţiune, Mioara Vreme deţine 85,06% din companieşi a devenit unic administrator al firmei, după revocarea lui Gogudin această funcţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO