• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Eveniment

ZF a dezvăluit vineri că ministrul Comunicaţiilor l-a numit în board-ul Poştei Române pe Ionuţ Gogu, un asociat în business al soţiei sale. Reacţia ministerului: Gogu a demisionat de joi

ZF a dezvăluit vineri că ministrul Comunicaţiilor l-a numit în board-ul Poştei Române pe Ionuţ Gogu, un asociat în business al soţiei sale. Reacţia ministerului: Gogu a demisionat de joi

Autor: Adrian Dumitrache

03.06.2011, 12:51 1144

Ionuţ Gogu, membru în Consiliul de Administraţie al Poştei şiacţionar la o firmă controlată de către soţia ministruluiComunicaţiilor, Valerian Vreme (foto), a demisionat joi din funcţiadeţinută la compania de stat, potrivit MinisteruluiComunicaţiilor.

"Mandatul lui Ionuţ Gogu înConsiliul de administraţie al Poştei Române a fost de doar douăluni, iar pentru a elimina orice interpretare forţată, precizăm căretragerea sa are la bază motive strict personale. Prezenţaacestuia în Consiliul de Administraţie al Poştei Române a fostperfect legală, Gogu neavând nicio incompatibilitate, potrivittuturor legilor în vigoare", se arată într-un comunicat alMinisterului Comunicaţiilor.

Totuşi, articolul 2.531 al Codului Penal prevede căfaptafuncţionarului public care participă la luarea unei decizii princare s-a realizat un folos material pentru o persoană cu care s-aaflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sepedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Ministerul Comunicaţiilor deţine75% din acţiunile Poştei Române şi controlează şase din cele nouămandate ale Consiliului de Administraţie al operatorului poştalnaţional. Restul acţiunilor revin Fondului Proprietatea.

Ziarul Financiar a scris în ediţiade vineri că ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme (PDL), l-ainstalat pe Ionuţ Gogu, 31 de ani, partener de afaceri cu MioaraVreme - soţia demnitarului, într-o firmă care face afaceri custatul, în Consiliul de Administraţie al Poştei Române.

Gogu controlează 14,64% dinacţiunile UM-Soft, firmă care are afaceri cu mai multe instituţiipublice, printre care primării din judeţul Bacău, Casa de pensiisau Regia Naţională a Pădurilor.

Vreme i-a cedat soţiei întregulpachet de acţiuni pe care îl deţinea la UM-Soft, potrivit uneidecizii a acţionarilor societăţii, publicată în luna mai înMonitorul Oficial.

După această operaţiune, Mioara Vreme deţine 85,06% din companieşi a devenit unic administrator al firmei, după revocarea lui Gogudin această funcţie.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: