Eveniment

ZF Agriculture Summit 2022. Daniel Buda, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European: Este important să dezvoltăm acele capacităţi agricole pe care să le regăsim în piaţă şi peste zece sau douăzeci de ani pentru că asta înseamnă să ai o investiţie durabilă în agricultură

ZF Agriculture Summit 2022. Daniel Buda, vicepreşedinte...

Autor: Alexandra Matei

24.10.2022, 15:09 57

Daniel Buda, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, susţine că investiţiile durabile în agricultură înseamnă dezvoltarea unor capacităţi agricole care să poată fi regăsite în piaţă şi peste un deceniu sau două.

Totodată, este esenţial să aibă loc o consolidare a lanţului, plecând de la ceea ce se întâmplă în fermă, în procesare şi până când ajunge hrana în farfurie.

„Este important să dezvoltăm acele capacităţi agricole pe care să le regăsim în piaţă şi peste 10-20 de ani pentru că până la urmă asta înseamnă să ai o investiţie durabilă în agricultură. Ai nevoie, evident, de ceea ce înseamnă consolidarea lanţului, să ai tot lanţul bine ancorat în realităţile din teren, plecând de la ceea ce se întâmplă în fermă, în procesare şi până când ajunge hrana în farfurie, astfel încât să ne asigurăm că toată populaţia are acces la mâncare de calitate la preţuri rezonabile. România cred că se află pe un drum bun, există voinţă politică pentru a merge într-o direcţie care să ne asigure securitatea alimentară. Trebuie să fim preocupaţi de a fi mai departe furnizori de alimente şi în afara Uniunii Europene”, a spus Daniel Buda, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, în cadrul ZF Agriculture Summit 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO