Eveniment

ZF Antreprenorii României. Companiile din Arad şi Bihor: Avem o presiune uriaşă pe salarii, în doi ani au crescut cu 60%

ZF Antreprenorii României. Companiile din Arad şi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.10.2016, 00:07 960

Creşterea salariului minim brut la 1.250 de lei în prezent de la 850 lei în 2014 (creştere de 47% în doi ani) pune presiune pe companiile de pe plan local, care odată cu majorarea remuneraţiilor angajaţilor a trebuit să găsească soluţii pentru a acoperi cheltuielile cu salariile, dar şi taxele şi impozitele mai mari care au venit odată cu aceste măsuri.

„Evoluţia salariilor a fost accelerată. Nu spun că nu trebuie să crească salariul, ci din contră, dar a avea o creştere accelerată ne pune foarte mari dificultăţi. În 2016 faţă de anul 2014 am crescut salariul mediu în magazinele noastre cu 60%. Salariul mediu în companie este de circa 2.000 de lei lunar. Nu spun că este un salariu mare, dar dacă ne raportăm la creşterea accentuată care s-a produs devine un salariu mare. Şi devine din ce în ce mai greu să găseşti personal. Tinerii încep să se aştepte la salarii foarte mari“, a declarat Adrian Certezeanu, unul dintre acţio­na­rii retailerulul de încălţăminte Benvenuti, una dintre cele mai mari companii cu acţionariat românesc din Bihor.

El a fost prezent la conferinţa „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, organizată de ZF împreună cu Banca Transilvania la Oradea, unde s-au dezbătut problemele şi oportunităţile de creştere ale capitalului autohton din judeţele Bihor şi Arad. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO