Eveniment

ZF Bankers, marţi şi miercuri, 4-5 iulie: Isărescu şi dezbaterea anului între cei mai importanţi bancheri

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Autor: Cristian Hostiuc

03.07.2017, 00:07 805

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi aproape cei mai importanţi bancheri din România sunt aşteptaţi marţi şi miercuri la ZF Bankers Summit 2017, o platformă de discuţii şi dezbatere despre situaţia la zi a sistemului bancar din România şi ce se va întâmpla pe această piaţă în următorii 5 ani.

Guvernatorul BNR va deschide această conferinţă, iar apoi va urma una dintre cele mai interesante dezbateri despre banking, încredere, economie, businessul local, creditare şi risc şi nu în ultimul rând despre dobânzile la lei: cât de pregătiţi sunt clienţii pentru creşterea dobânzilor la lei, fie că acest lucru se va întâmpla peste un an, doi sau trei.

Sergiu Manea, preşedintele executiv al BCR, Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, François Bloch, CEO BRD, Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank, Sergiu Oprescu, CEO Alpha Bank România şi preşedintele bancherilor, alături de Liviu Voinea, viceguvernator BNR, sunt aşteptaţi în primul panel de discuţii.

De ce economia creşte, iar sistemul bancar stagnează, dacă nu chiar scade, ca pondere în PIB, este una din întrebările zilei. Este o problemă temporară, până când îşi vor curăţa băncile toate creditele neperformante din bilanţuri, sau este o problemă structurală, unde businessul bancabil românesc semnificativ şi-a atins potenţialul?

De ce IT-ul, motorul de creştere economică din ultimii 5 ani, este atât de puţin finanţat de către bănci deşi a ajuns la o pondere de aproape 6% din PIB, cât este piaţa de construcţii?

De ce IFN-urile, unde dobânzile depăşesc şi 100% pe an la lei, câştigă teren în rândul persoanelor fizice şi a microîntreprinderilor, iar băncile care au dobânzi echivalente mult mai reduse de 10-15% pe an nu reuşesc să fie la uşa clientului?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO