Eveniment

ZF Deschiderea de Astăzi. De ce a emis Holde Agri Invest acţiuni preferenţiale? „Reprezintă o primă de risc pentru primii investitori“

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

06.10.2020, 17:55 274

♦ Compania s-a listat la bursa românească pe 1 octombrie la o capitalizare de 60,3 milioane de lei.

Iulian Cîrciumaru, acţionar şi preşedintele consiliului de administraţie al Holde Agri Invest, operator de terenuri agricole care s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti la începutul lunii octombrie 2020, spune că acţiunile preferenţiale reprezintă o primă de risc pentru investitorii care au participat la prima rundă de finanţare a companiei.

„Mecanismul acesta al acţiunilor preferenţiale este foarte puţin întâlnit la noi, dar foarte întrebuinţat pe pieţele externe. Am avut destul de mult de furcă cu aceste acţiuni preferenţiale pentru că am avut multe întrebări legate de ele, majoritatea raţionale şi aşteptate, altele generate de o lipsă de înţelegere. Aceste acţiuni preferenţiale, care acum reprezintă undeva sub 13% capital social subscris şi care au fost emise pentru prima rundă de investitori, cei care au contribuit cu primele 5 milioane de euro la capitalul businessului, deci subscrieri de aproape trei ani vechime, reprezintă o primă de risc pe care aceşti investitori o au pentru că au intrat într-un startup care era aproape la stadiul de business pe şerveţel“, spune Iulian Cîrciumaru.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO