Eveniment

ZF Esenţial în Business: Angajaţii nu mai vor discuţii anuale cu managerii, ei solicită feedback continuu şi flexibilitate

Autor: Adelina Mihai

26.08.2019, 16:00 333

Angajatorii sunt din ce în ce mai deschişi spre adoptarea celor mai bune practici în ceea ce priveşte flexibilizarea relaţiilor de muncă şi, totodată, ”reinventează” procesele de resurse umane tradiţionale pentru a veni în întâmpinarea noilor generaţii de angajaţi, în speranţa că vor avea o retenţie mai bună de personal.

”În alte ţări există acele aşa-numite ˂zero hour contracts>, care reglementează o relaţie contractuală între angajat şi angajator, însă angajatorul apelează la serviciile respectivului angajat doar când are nevoie de competenţele lui pentru o anumită sarcină sau proiect. Acesta este un exemplu de bune practici care poate fi preluat şi local, având în vedere că freelancingul şi programul de lucru flexibil au devenit tot mai frecvent întâlnite şi în România”, a explicat Mădălina Racoviţan, Tax Partner, Head of People Services în cadrul KPMG în România, în cadrul emisiunii online ZF Esenţial în business, realizată de ZF în parteneriat cu KPMG.

În ceea ce priveşte modalităţile de retenţie a angajaţilor în companii, Mădălina Racoviţan a precizat că procesele clasice de resurse umane, cum este cel de management al performanţei, încep să se transforme pentru a face faţă cerinţelor venite din partea noilor generaţii de angajaţi.

”Are loc în prezent un fel de reinventare a managementului performanţei tradiţional, pentru că nu mai răspunde nevoilor actuale ale angajaţilor. Astfel, se trece de la stabilirea unor obiective şi evaluarea anuală a performanţei angajaţilor la obiective dinamice, care pot fi ajustate pe parcursul anului şi la un feedback continuu oferit angajaţilor. Noile generaţii de angajaţi vor feedback continuu de la manager, vor să fie mult mai mult ˂dădăciţi>  decât predecesorii lor, pentru că vor să se dezvolte”, a mai spus Mădălina Racoviţan.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO