Eveniment

ZF Health&Pharma Summit 2019. Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Sănătate: Trebuie să investim în ambulatorii pentru a elibera presiunea pe spitale

Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Autor: Georgiana Mihalache

23.09.2019, 13:00 73

Datele statistice arată că numărul de ambulatorii integrate spitalelor de stat a scăzut într-un deceniu de la 381 de ambulatorii în 2009 la 338 în 2018.

Soluţia pentru aglomeraţia din spitalele de stat, acolo unde pacienţii stau şi câteva ore pentru a ajunge la medic în sala de gardă, este investiţia în ambulatoriile spitalelor, susţine Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. El a fost prezent la conferinţa Health&Pharma Summit, organizată de ZF, care a ajuns la a opta ediţie.

„Încercăm să rezolvăm problema pacientului cât mai aproape de casă, la fel, în ambulatoriu, astfel încât cei care ajung în spital sunt cu probleme reale. Acest lucru va duce la un flux mai mic de pacienţi în spitale, implicit un timp mai mare pe care medicii îl pot aloca pacienţilor. Medicii vor avea un program în ambulatoriu“, a spus Vasile Ciurchea în cadrul evenimentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO