ZF HR Conference 2018: „Un om care pleacă din companie costă de 2,3 ori salariul său brut“

16 apr 2018 Autor: Adelina Mihai

Retenţia şi fluctuaţia de personal sunt teme prioritare pe agenda directorilor de resurse umane, care caută metode prin care să menţină şi să-şi motiveze oamenii, pe o piaţă a muncii în care găsirea de personal este din ce în ce mai dificilă.

„În zona de fluctuaţie şi de retenţie a personalului trebuie să avem în permanenţă în vedere cei 3 M: să Măsurăm, să Monito­rizăm şi să facem un Management al fluctuaţiei de personal. Dacă ai tot timpul date clare, atunci ştii şi ce ai de făcut. Fluctuaţia de personal înseamnă şi mulţi bani cheltuiţi de companie. Un om care pleacă din companie înseamnă de 2,3 ori salariul lui brut, pentru că se iau în calcul timpul în care postul este vacant, dar şi perioada de recrutare şi training până când viitorul angajat devine productiv în companie“, a spus Smărăndiţa Schnel, director HR BPO al Telekom România, companie cu peste 6.100 de angajaţi, în cadrul evenimentului ZF HR Conference 2018. Astfel, directorii de resurse umane trebuie să măsoare şi să monitorizeze acţinile şi rezultatele lor în ceea ce priveşte problema fluctuaţiei de personal şi să aibă un management al tuturor acţiunilor din această zonă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.04.2018

 
Cuvinte cheie:
ZF HR Conference salariu
, resurse umane
, competente
, costuri
, personal
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide