Eveniment

ZF Live. Adrian Codîrlaşu, CFA România: Dacă România absoarbe cei 80 mld. euro de la UE, poate avea o creştere economică suplimentară de 5% anual în următorii 7 ani

Autor: Răzvan Botea

27.07.2020, 10:00 651

Economia României va scădea cu 4,5% în 2020, deficitul bugetar va fi de 7-8% din PIB, cursul leu-euro nu va fi afectat de pandemie.

Adrian Codîrlaşu, preşdintele CFA România, asociaţia analiştilor financiari, a spus în cadrul emisiunii ZF Live că, dacă România va absorbi cele 80 mld. euro de la Uniunea Europeană în exer­ciţiul financiar multianual 2021-2027, ar putea cunoaşte o creştere eco­no­­mică suplimentară de 5 procente anual.

„Pentru aceşti ani, dacă absorbim toţi banii de la Uniunea Europeană, ar putea contribui în fiecare an cam cu 5% la PIB, ceea ce este o sumă enormă. Este foarte important răspunsul politicilor publice la aceste fluxuri de capital care vin. O politică prudentă ar fi cea a excedentului bugetar, pentru a nu genera un balon speculativ”, a spus Adrian Codîrlaşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO