Eveniment

ZF Live. Alexandra Smedoiu, partener, Deloitte România: Creşterea costurilor de producţie, de manoperă şi de finanţare e cea mai mare provocare pe piaţa imobiliară

Alexandra Smedoiu, partener Deloitte România,  lider al serviciilor de consultanţă pentru sectorul imobiliar: Dezvoltatorii imobiliari mari, cu o istorie mai lungă în piaţă,  probabil că sunt mai puţin afectaţi decât investitorii mai noi de creşterile de preţuri.

Alexandra Smedoiu, partener Deloitte România, lider al serviciilor de consultanţă pentru sectorul imobiliar: Dezvoltatorii imobiliari mari, cu o istorie mai lungă în piaţă, probabil că sunt mai puţin afectaţi decât investitorii mai noi de creşterile de preţuri.

Autor: Mara Rolea

28.06.2022, 18:00 181

„Urmează o perioadă tranzitorie de 6-12 luni de ajustare între aşteptările vânzătorilor şi cele ale cumpărătorilor pe zona de imobiliare. Toată lumea vrea să majoreze preţurile“.

Creşterea preţurilor materialelor de construcţii şi a costurilor cu manopera sunt două dintre cele mai mari provocări ale jucătorilor de pe piaţa imobiliară, arată cel mai recent studiu realizat de compania de audit şi consultanţă Deloitte România.

„Sunt câţiva factori care clar au influenţat această situaţie a preţurilor pe zona de materiale de construcţii. Vorbim de inflaţia generalizată care a pornit din zona utilităţilor -  iar industria construcţiilor este o industrie energofagă, care reflectă această tendinţă - , precum şi problemele pe anumite lanţuri de aprovizionare, sunt fabrici care se confruntă cu probleme la aprovizionare“, a explicat  în cadrul emisiunii ZF Live Alexandra Smedoiu, partener Deloitte România,  lider al serviciilor de consultanţă pentru sectorul imobiliar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO