Eveniment

ZF Live. Andreea Lisievici, avocat, specialist în protecţia datelor: Utilizatorii din România au început să fie mai conştienţi de drepturile pe care le au după aplicarea GDPR

Autor: Cristina Bellu

20.10.2018, 00:00 469

♦ Obligativitatea pe care fiecare instituţie care colectează şi procesează date personale de informare a utilizatorului a condus la o creştere a gradului de cunoaştere şi a gradului de înregistrare a acestor drepturi.

Utilizatorii care accesează diferite conturi pe internet nu ar trebui să rămână logaţi în browser de la o sesiune la alta pentru că în acest mod se creează o vulnerabilitate mai mare a conturilor, pe care autorii atacurilor ciber­netice ajung să o fructifice de cele mai multe ori, consideră Andreea Lisievici, avocat, specialist în protecţia datelor.

„Deşi pare mai simplu să nu te loghezi de fiecare dată atunci când accesezi diferite conturi pe internet, de fapt acest lucru creează o mai mare vulnerabilitate în faţa autorilor atacurilor cibernetice, care reuşesc să fructifice de cele mai multe ori acest lucru. De aceea este indicat să nu foloseşti opţiunea de a rămâne logat de la o sesiune la alta în niciun fel de serviciu, nu doar în cazul con­tului de Facebook“, a spus Andreea Lisie­vici pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO