Eveniment

ZF Live. Avocat Ovidiu Şerban, ZRP: De ce a fost bună decizia amnistiei fiscale pentru dezvoltatorii imobiliari care au vândut „pe persoană fizică“

ZF Live. Avocat Ovidiu Şerban, ZRP: De ce a fost bună decizia amnistiei fiscale pentru dezvoltatorii imobiliari care au vândut „pe persoană fizică“

Ovidiu Şerban, managing associate la ZRP: „Persoanele cărora le-a fost perceput acest impozit au dreptul de restituire şi, din punctul meu de vedere, au dreptul şi la dobândă pentru perioada cuprinsă între momentul plăţii şi momentul restituirii.

Autor: Răzvan Botea

27.01.2018, 00:00 855

♦ Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat la 15 ianuarie Legea 29/2018 „privind anularea unor obligaţii fiscale“ ♦ Opoziţia şi fostul şef al Fiscului Ştefan Diaconu susţin că ea este făcută cu dedicaţie şi şterge datoriile baronilor locali ai PSD.

Potrivit actului normativ în discuţie, „în cazul tran­zacţiilor în care s-a aplicat impozitul pe venit din tran­sferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul per­sonal al persoanelor fizice, se anulează diferenţa de obligaţii fiscale principale, respectiv impozitul pe venit şi contribuţiile sociale, precum şi obligaţiile fis­cale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal (...) ca urmare a reîncadrării acestor veni­turi ca venituri dintr-o activitate independentă, obţinute de  persoanele fizice din transferul proprietăţilor imobiliare care fac parte din patrimoniul afacerii, pe perioadele fiscale de până la 1 iulie 2017 şi neachitate până la intrarea în vigoare a acestei legi“.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO