Eveniment

ZF Live. Ayhan Chemal, equity sales trader BT Capital Partners: Investitorul la Bursă preferă un mediu politic stabil, nu cu surprize care să vină peste noapte, cu noi ordonanţe care să afecteze companiile listate

Autor: Ramona Cornea

10.07.2019, 13:00 357

UE are o limită admisă de 3% a deficitului de cont curent, iar România este pe punctul de a depăşi această limită. Acest lucru poate afecta negativ investitorii de pe piaţa românească şi chiar încrederea în economia României.

Indicele principal BET al bursei de la Bucureşti a închis primul semestru din 2019 la o valoare de circa 8.800 de puncte, aproape de maximul istoric postcriză, de circa 9.040 de puncte, în contextul unor dividende cu randament ridicat şi ca urmare a modificării în sens pozitiv pentru companiile listate a Ordonanţei 114.

„Companiile listate pe BVB au oferit un randament net superior comparativ cu alte companii din acest domeniu şi listate pe alte burse europene din mai mulţi factori. Unul dintre motive a fost OUG 114. Ordonanţa iniţiată de guvernul României în decembrie 2018 a luat toţi investitorii şi oamenii de pe piaţa de capital prin surprindere. Observăm că în luna martie a acestui an guvernul a venit cu câteva amendamente care au ajutat piaţa de capital. În sectorul financiar, taxa care se vehicula iniţial că va fi la 1,2% a fost redusă la 0,4%, iar băncile pot beneficia de o reducere a acestei taxe dacă reuşesc să reducă marja de dobândă dintre creditele şi dobânzile în lei“, spune Ayhan Chemal, equity sales trader la BT Capital Partners, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii de business ZF Live, organizată la Promenada Mall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO