Eveniment

ZF LIVE. Cristian Pârvan, preşedinte PIAROM: Capitalul autohton este discriminat în ceea ce priveşte condiţiile din caietele de sarcini sau prin unele proceduri

Cristian Pârvan, preşedintele PIAROM: Vrem să contribuim la faza de căutări în ce priveşte Fondul de Dezvoltare

Cristian Pârvan, preşedintele PIAROM: Vrem să contribuim la faza de căutări în ce priveşte Fondul de Dezvoltare

Autor: Simona Tatu

21.02.2017, 00:04 153
Anul trecut Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) a solicitat Ministerului Finanţelor să extindă lista companiilor care să primească ajutor de stat. Demersul nu numai că nu a reuşit, însă pe lângă acest lucru, din cele şase doar patru companii au primit în final ajutorul de stat, a spus Cristian Pârvan, preşedintele PIAROM, invitat la ZF Live.

El a prezentat rezultatele celui de-al doilea studiu „Capitalul privat românesc”, realizat de Ziarul Financiar împreună cu PIAROM.

„Nimeni nu a explicat de ce nu s-a mers la lista de rezervă, unde probabil ar fi intrat una-două companii româneşti. Faţă de astfel de atitudini ale unor decidenţi politici, patronatul încearcă să facă analize şi să tragă semnale de alarmă. În actualul program de guvernare scrie că ajutoarele nu se vor mai da, ci se vor aloca banii ceva mai diferenţiat”.

El mai afirmă că „competiţia” firmelor pentru ajutorul de stat trebuie să aibă condiţii egale de participare şi să nu favorizeze pe unii sau pe alţii. „Capitalul autohton este discriminat în ceea ce priveşte condiţiile din caietele de sarcini sau prin unele proceduri ale statului”. În opinia reprezentantului PIAROM, există o cerere mare pe piaţă pentru informaţii despre afacerile autohtone, subiect care de-a lungul anilor nu a interesat autorităţile care deţin cele mai multe date publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO