Eveniment

ZF Live. Florin Rădulescu, partener Ascendis: Când accepţi un rol de manager nu te mai poţi comporta aşa cum îţi vine. Liderii români încep să vadă impactul în business al felului în care îşi tratează oamenii

FLORIN RĂDULESCU, partener, Ascendis: Sprijinim ideea ca toţi angajaţii să fie remarcaţi chiar dacă obiectivele au fost total sau parţial atinse, pentru că primul pas spre a îmbunătăţi activitatea unui angajat este pasul mic.

FLORIN RĂDULESCU, partener, Ascendis: Sprijinim ideea ca toţi angajaţii să fie remarcaţi chiar dacă obiectivele au fost total sau parţial atinse, pentru că primul pas spre a îmbunătăţi activitatea unui angajat este pasul mic.

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.06.2019, 20:00 1710

Una dintre vechile metehne păstrate în organizaţiile din România este folosirea comparaţiilor între performanţele angajaţilor şi „apostrofarea“ lor în public pentru rezultatele mai slabe, elemente care trebuie eliminate din comportamentul liderilor deoarece au impact direct în rezultatele financiare ale companiei.

Atât liderii străini, cât şi cei români au început să vadă impactul în rezultatele finan­ciare ale companiei pe care o reprezintă generat de felul în care se comportă cu angajaţii, astfel că mulţi dintre aceştia au început să fie atenţi la climatul pe care îl construiesc în propriile companii, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Florin Rădulescu, partener la firma de training Ascendis.

„Cred că toţi liderii vor conştientiza că rezul­tatele financiare pe care le obţine com­pania pe care o reprezintă depind de com­portamentul lor. Ceea ce cred despre oameni este de fapt ceea ce vor obţine de la ei. Mesajul pe care îl transmitem este ca în mo­mentul în care ai acceptat un rol de ma­nager sau de lider nu îţi mai permiţi să te com­porţi aşa cum îţi vine. «Aşa sunt eu, luaţi-mă aşa cum sunt!» nu mai funcţionează, trebuie să existe climatul deschis de comu­nicare şi o anumită fermitate atunci când lucrurile deviază“, a spus Florin Rădulescu, partener la Ascendis, liderul pieţei locale de training şi con­sultanţă în domeniul dezvoltării organi­za­ţionale, cu afaceri de 8,6 milioane de euro în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO