Eveniment

ZF Live. Ionuţ Fodoca, Creditinfo: Doar 5,6% dintre companiile din România sunt solvabile

Ionuţ Fodoca, director general adjunct al Creditinfo

Ionuţ Fodoca, director general adjunct al Creditinfo

Autor: Dragoş Dinu

10.10.2017, 21:00 362

Creditinfo, companie care se ocupă cu deschiderea de birouri de credite pentru persoanele fizice la nivel internaţional, dar care activează şi în analiza pieţei şi a companiilor, susţine, în urma analizelor pe care le-a făcut, că doar 5,6% dintre companii din România sunt solvabile.

Analiza citată a fost realizată pentru Strongest in România, un jucător cunoscut pentru furnizarea produselor şi serviciilor de management al riscului comercial, în baza a 27 de indicatori financiari, afirmă Ionuţ Fodoca, director general adjunct al Creditinfo, şi Mihaela Tudor, PR manager Creditinfo, care au fost prezenţi în emisiunea de business ZF Live.

„Companiile i­den­tificate de Cre­­di­tinfo pentru Strongest in Ro­mania, adică acel procent de 5,6%, au o rată a pro­fi­ta­bilităţii undeva la 9,6%, pe când o com­pa­nie care nu poate fi con­siderată solvabilă, du­pă analiza noastră, are o rată a profitabilităţii de 1,13%. Din experienţa noastră, maximum 5% dintre companiile din România îşi verifică firmele cu care lucrează”, a spus Ionuţ Fodoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO