Zeci de mii de locuri de muncă din domeniul restaurantelor sunt neocupate şi cu toate acestea sunt foarte mulţi oameni plecaţi în străinătate, iar motivul plecării nu este numai salariul mai bun, ci modul în care sunt trataţi, a spus dr. Lavina Raşcă, profesor de strategie şi antreprenoriat în cadrul şcolii de afaceri ASEBUSS şi directorul general al companiei de training Exec-Edu.
„Majoritatea celor care au emigrat şi cu care am vorbit mi-au spus că nu au plecat pentru un salariu mai bun, ci pentru că angajatorul îi tratează bine. Una dintre cauzele pentru care oamenii pleacă în străinătate este aceea că nu sunt bine trataţi în organizaţii“, a spus Lavinia Raşcă în cadrul emisiunii de business ZF Live, organizată la Promenada Mall. În opinia ei, angajaţii vor să vadă că sunt „respectaţi şi cunoscuţi de şeful lor“, care să îi considere „oameni cu anumite caracteristici, nu simpli angajaţi pe anumite posturi“.