Eveniment

ZF Live. Marius Bostan, antreprenor, fondatorul proiectului RePatriot: Mai mult de 50% dintre românii din business plecaţi în străinătate vor să se întoarcă în ţară. Percepţia românilor din afară referitoare la birocraţie este foarte critică. În acelaşi timp, se remarcă şi o lipsă de încredere în viitorul României

Marius Bostan: Pentru a decide că vrei să vii cu nişte afaceri aici sau vrei să transferi nişte afaceri aici, este nevoie de multă încredere.

Marius Bostan: Pentru a decide că vrei să vii cu nişte afaceri aici sau vrei să transferi nişte afaceri aici, este nevoie de multă încredere.

Autor: Ramona Cornea

19.09.2021, 10:01 1108

Mai mult de jumătate dintre românii plecaţi în străinătate vor să se întoarcă în ţară, însă spun că nu mai au încredere în autorităţi şi acuză birocraţia prea mare din România, afirmă Marius Bostan, antreprenor şi fondator al proiectului RePatriot. Peste 3,6 milioane de români au plecat în străinătate în ultimele două decenii. „Din sondajele făcute de noi reiese că peste 50% declară că şi-ar dori să se întoarcă în ţară în viitor. Din păcate, ei nu prea au încredere în administraţie, nu au încredere în politicieni, nu au încredere în birocraţi. Ei acuză mereu birocraţia prea mare din România, acuză comportamentul anumitor persoane din administraţie. Sunt şi persoane care îşi fac bine treaba, dar percepţia românilor din afară referitoare la birocraţie este foarte critică. În acelaşi timp, se remarcă şi o lipsă de încredere în viitorul României. De exemplu, crizele de acest gen care au loc în ţară nu sunt bine văzute de românii de acolo. Sunt sute de români, unii cu afaceri de zeci de milioane sau mai mult care s-au întors în ţară“, a declarat Marius Bostan în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO