Eveniment

ZF Live. Mark Percival, istoric britanic: Ieşirea pe 29 martie a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord ar însemna un dezastru economic. Foarte probabil se va amâna ieşirea

Autor: Iulian Tenchiu

19.03.2019, 15:35 414

În cazul în care proiectul prim-ministrului britanic Theresa May va fi aprobat de Parlament, Marea Britanie va fi forţată să plătească taxe pentru toate mărfurile pe care le va exporta în Uniunea Europeană.

Pe 29 martie se va decide definitiv dacă Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, iar în cazul unui hard Brexit, ţara va fi devastată din punct de vedere economic. Din cauza schimburilor comerciale dintre Germania şi Marea Britanie, România ar putea fi afectată indirect de criză, a explicat în cadrul emisiunii de business ZF Live Mark Percival, istoric britanic.

„Tarifele puse pe exporturi vor distruge agricultura Marii Britanii, iar un no-deal Brexit ar însemna un dezastru din punct de vedere economic. Lumea e îngrijorată de această posibilitate, eu particip personal la proteste anti-Brexit. Am o prietenă româncă la Londra foarte implicată în manifestaţii, cu care am mers împreună la protest“, a spus istoricul britanic Mark Percival.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO