Eveniment

ZF Live. Oana Matache, viceprimar al municipiului Buzău: Un număr de 15 de şcoli din Buzău sunt înscrise în proiectul pilot ,,Clase de inspiraţie finlandeză“

Oana Matache, viceprimar al Municipiului Buzău: Avem 13 licee şi aproximativ 20 de şcoli şi 15 grădiniţe. Avem câteva mii de absolvenţi de liceu în fiecare an.

Oana Matache, viceprimar al Municipiului Buzău: Avem 13 licee şi aproximativ 20 de şcoli şi 15 grădiniţe. Avem câteva mii de absolvenţi de liceu în fiecare an.

Autor: Ramona Cornea

02.09.2021, 16:30 168

„În proiect sunt 70 de educatori şi învăţători şi 15 directori de şcoli. Coordonatori sunt cinci profesori finlandezi, iar sub ei sunt aproximativ 12 experţi finlandezi. (...) Încercăm să stopăm acest fenomen din clasele româneşti în care avem elita, copiii de mijloc şi copiii care rămân în urmă, cei care nu mai ajung să dea bacul“.

Un număr de 15 de şcoli din Buzău sunt înscrise în proiectul pilot ,,Clase de inspiraţie finlandeză“, un proiect prin care autorităţile locale ale oraşului îşi propun să preia metode din învăţământul finlandez şi să le transpună în sistemul public de învăţământ din România, după cum spune Oana Matache, viceprimar al municipiului Buzău.

„Noi am lansat un apel de la primărie către toate unităţile şcolare din Buzău. Au răspuns şi au trecut de anumite criterii 15 unităţi. Începem cu grădiniţă şi cu şcoala primară pentru a putea monitoriza timp de trei ani ciclul de grădiniţă şi de cinci ani ciclul de şcoală primară. Experţii finlandezi îi învaţă pe directori şi pe profesori aceste metode prin care niciun copil din o clasă să nu rămână în urmă. Încercăm să stopăm acest fenomen din clasele româneşti în care avem elita, copiii de mijloc şi copiii care rămân în urmă, cei care nu mai ajung să dea bacul. Noi ne dorim să nu se mai pună atât de mult accentul în învăţământul românesc pe elite, pe olimpiade, concursuri“, a declarat Oana Matache în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO