Eveniment

ZF Live. Speranţa Munteanu, partener KPMG: Statul încearcă să preia o poziţie de forţă în procesul de insolvenţă

Autor: Alex Ciutacu

26.09.2018, 00:05 921

♦ Consultanţii şi mediul de afaceri contestă anunţul ministrului de finanţe Eugen Teodorovici de la începutul lunii septembrie, conform căruia va modifica Legea 85/2014 a insolvenţei prin ordonanţă de urgenţă.

Statul, prin modificările aduse la legea insolvenţei, încearcă să preia o poziţie de forţă în procesul de insolvenţă, iar prin intermediul schimbărilor propuse poate chiar să îşi schimbe creanţa în acţiuni şi să preia astfel controlul companiilor, fie ele de stat sau private, spune Speranţa Munteanu, partener, KPMG, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Statul devine principalul jucător în insolvenţă. Dacă el are o creanţă, prin aceste modificări îşi va recupera primul banii, deşi prevederile legii insolvenţei arată că statul se află pe acelaşi palier cu ceilalţi creditori. Într-adevăr, această modificare care se referă la posibilitatea statului de a face conversie în acţiuni cu creanţa sa atât la societăţi private, reprezintă cea mai dramatică modificare a legii pentru că nu este numai cu privire la modul în care legea se poate aplica, ci este cu privire la modul în care statul poate interveni în economie”, explică Speranţa Munteanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO