Eveniment

ZF Live. Valerie Cioloş Villemin, trainer Programul de Reducere a Stresului prin Mindfulness: În România se manifestă acelaşi fenomen ca în majoritatea ţărilor europene şi în America, unde stresul a fost declarat pandemie de către organizaţiile internaţionale ale sănătăţii

Autor: Iulian Tenchiu

13.03.2019, 18:00 480

„În România, deocamdată, suntem la începutul programelor de mindfulness, aici departamentul de resurse umane este sufocat de administraţie şi nu mai are timp să se ocupe de angajaţi. Când un om nu se simte bine din cauza stresului, pleacă din companie, iar tu nu ştii de ce.“

Conceptul de mindfulness se referă la conştien­tizarea prezentului, a momentului actual, şi este o metodă de luptă împotriva stre­sului care apare la locul de muncă. Marile com­panii manifestă un interes crescut faţă de acest concept pentru că sprijină dezvoltarea u­nei bune relaţii între lider şi angajat, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Valerie Cio­loş Villemin, trainer autorizat al Progra­mu­lui de Reducere a Stresului prin Mindfulness.

 „În România se manifestă acelaşi fenomen ca în majoritatea ţărilor europene şi în America, unde stresul a fost  declarat pandemie de către organizaţiile internaţionale ale sănătăţii. Avem statistici, iar stresul ne costă câteva milioane de euro”, a spus Valerie Cioloş. Ea şi-a început de curând activitatea în România, iar potrivit acesteia pe piaţa locală stresul la locul de muncă reprezintă o problemă care nu trebuie ignorată. Trainerul a menţionat că cea mai mare problemă cu care se confruntă departamentele de resurse umane din ţară sunt sarcinile care vin din partea administraţiei, din cauza cărora cei responsabili de situaţia anga­jaţilor nu mai au timp să se ocupe de factorii umani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO